Tandheelkunde

Een gezond gebit

Tandheelkunde

Wanneer uw huisdier uit zijn of haar mond ruikt, dan is dat niet normaal. Dit is vaak het eerste teken van tandsteen en tandvleesontsteking (gingivitis).

Wij hechten veel belang aan een gezond gebit bij uw hond, kat, konijn en knaagdier, daarom bieden wij gedurende het hele jaar een gratis gebitsconsult. Tijdens dit consult kunnen we de mondgezondheid van uw dier beoordelen. Ons personeel is gespecialiseerd in gebitsbehandelingen.

Een gezond gebit draagt bij aan een algemene goede gezondheid. Parodontitis is de meest voorkomende oorzaak van gebitsproblemen. Het begint eerst met tandplaque, wat vervolgens tandsteen wordt en gingivitis geeft. Dit evolueert dan weer tot een diepere ontsteking tot aan de wortel: parodontitis. Bij parodontitis krijg je oplossing van het bot, waardoor de tanden los gaan staan, de tand is dan niet meer te redden. De bacteriën kunnen vanuit de ontstekingen via de bloedbaan infecties veroorzaken in het hart, de nieren en in de lever. 

Voorkomen is beter dan genezen, de gouden standaard is daarom ook tanden poetsen bij uw hond of kat. Kom langs voor een gratis uitleg: ons tandenpoetsconsult!

Een gebitsbehandeling kan helaas enkel plaats vinden onder algehele anesthesie.

Wij zijn trots op de nieuwe aparte gebitsruimte waar we in alle rust het gebit van uw huisdier kunnen behandelen. 

We hebben een zeer moderne uitrusting voor professionele gebitsbehandelingen inclusief een digitale röntgen. Dit is nodig om de gebitselementen ook onder de gingiva (het tandvlees) te kunnen bekijken. Vooral bij katten zitten veel tandproblemen onder het tandvlees.


Hierboven ziet u een zwelling onder het rechter oog. Na een röntgenfoto van de bovenkaak, bleek een forse ontsteking aan een kieswortel de oorzaak te zijn.


Dentaal rö
ntgenapparaat


Veterinair tandheelkundige unit: boor/ultrasone reiniger/polijster

Terug naar Disciplines