Kitten- en puppybegeleiding

Groei en gezondheid

Kitten- en puppybegeleiding

Kittenbegeleiding

Kittens vaccineren we op 9 en op 12 weken leeftijd tegen kattenziekte en niesziekte. Tijdens dit consult bekijken we uw kitten van top tot teen. Ook beluisteren we het hart en de longen. We adviseren uiteraard om uw kitten te chippen. Daarnaast geeft de dierenarts zoveel mogelijk informatie over de gezondheid van uw kitten. Aangezien dit toch maar beperkt mogelijk is tijdens het consult, raden wij aan mee te doen met de kittenbegeleiding.

Dit houdt in dat u een vervolgafspraak maakt met uw kitten bij de assistente, wanneer deze vier maanden oud is. Uw kitten wordt dan nagekeken en gewogen. Er wordt informatie gegeven over onder andere castratie of sterilisatie en er is ruimte om vragen te stellen.

Deze kittenbegeleiding bij de assistente is geheel gratis. U dient wel een afspraak te maken zodat er voldoende tijd voor u en uw kitten is. 

Tot ziens bij de kittenbegeleiding

Puppybegeleiding

Meestal wordt de eerste vaccinatie (+chip) van een pup op 6 weken leeftijd gegeven. Dit gebeurt normaal gesproken bij de dierenarts van de fokker. Daarna volgen de tweede en derde vaccinatie op respectievelijk 9 en 12 weken.

Tijdens het bezoek voor deze vaccinaties geven wij veel informatie over de gezondheid van uw pup het eerste jaar. Het is onmogelijk om al deze informatie in één gesprek te geven.

Daarom zijn we overgestapt op een heel persoonlijke 'puppybegeleiding'. Vanaf de leeftijd van 16 weken tot en met 6 maanden kunt u maandelijks een afspraak maken bij de assistente. Tijdens dit bezoek wordt uw pup gewogen en wordt de groei besproken. Daarna worden de ogen, oren, nagels, vacht en gebit bekeken. U krijgt informatie over de voeding, beweging, de socialisatie, worm- en vlooienbestrijding, verzekering van uw huisdier enz. enz. Uiteraard kunt u zelf ook nog heel veel vragen stellen.

    
Beloning uit de hand wanneer er in de oortjes gekeken wordt en op de weegschaal


Mijn staartje staat nooit stil ! Knapperd!

Wij bieden dit als extra service gratis aan. Heeft u interesse, dan kunt u contact opnemen met een van onze assistentes om een afspraak te maken.

Terug naar Disciplines