24/7 Bereikbaar op

040 2044788

Consulteren Dierenarts

Wij werken uitsluitend op afspraak

Maandag t/m vrijdag
09.00 - 19.30 uur
Zaterdag
11.00 - 15.30 uur

Lasertherapie

Lasertherapie met de high power laser

In het kort: De naam LASER is een afkorting van het Engelse Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.

Het licht van de laser (sterk energetische lichtbundel)    stimuleert de zelfherstellende functies van het lichaam op celniveau.

 - Ontstekingsreacties worden geremd

 - Het genezingsproces wordt bevorderd 

 - De pijn en zwelling wordt verminderd.

Indicaties:
abcessen, anaalklierontstekingen, arthrose, chronische gingivitis stomatitis complex, fracturen, geinfecteerde wonden, gingivitis, hotspots, leggers, rugproblemen (hernia), maagdarmklachten, niesziekte, oorontsteking, othematomen, peesbeschadiging, spierbeschadiging, tandvleesontsteking, trombose vena cava, wonden, nabehandeling bij operaties

 

Beschrijving: Macintosh HD:Users:macgalesloot:Desktop:laservoor.jpg                 Beschrijving: Macintosh HD:Users:macgalesloot:Desktop:laserna.jpg

Voorbeeld wondgenezing wond op de rug          na 3 behandelingen in 1 week   

                         

Uitgebreide uitleg:  Wanneer laserlicht (met een bepaalde energie en golflengte) in het aangedane weefsel/cellen komt, worden de mitochondriën gestimuleerd waardoor er meer energie in de vorm van ATP vrijkomt. Deze energie is noodzakelijk om cellen goed te laten functioneren, waardoor ze in staat zijn ontstekingen op te ruimen en herstelwerkzaamheden uit te voeren. Het (laser)licht dat de cel binnendringt waardoor dit proces op gang komt heet “fotobiostimulatie”.
Dit betekent dat in beschadigd weefsel deze energie gebruikt wordt om de (eigen) celfunctie te normaliseren, schadelijke ontstekingsreacties worden geremd, het genezingsproces wordt bevorderd en de pijn wordt verminderd.
De doorbloeding wordt gestimuleerd, er komt meer zuurstof en meer voedingsstoffen vrij in de cel en afvalstoffen zullen gemakkelijker worden verwijderd. Het lymfesysteem wordt gestimuleerd voor de afvoer. Het immuunsysteem wordt versterkt en het bevordert de productie van endorfines (lichaamseigen pijnstilling).

 

Effecten van Lasertherapie:
De biostimulatie zorgt voor een vergrote celenergie waardoor de cel functie kan verbeteren. Uitgaande van de biostimulatie worden in de literatuur verschillende fysiologische effecten vermeld:

 - Activering van ons afweermechanisme (de macrofagen en witte bloedlichaampjes  waardoor de fagocytose aangezet wordt)
 - Activering van de collageen-synthese wat betekent dat onder invloed van lasertherapie cel letsels sneller zullen herstellen
 - Ontstekingsremming
 - Circulatieverbetering

   - Pijndemping                                

   - Pijnverlichting

   - Doorbloedingsverbetering

   - Stimulering van weefselreparatie en celgroei

   - Vermindert littekenvorming en verklevingen

   - Stimulering van wondgenezing

   - Stimulering van het immuunsysteem

   - Verbetering zenuwfunctie

   - Verbetering lymfesysteem.

 

Dierenkliniek Dommelen | Kerkakkerstraat 11 | 5551 TC Dommelen | Tel: 040-2044788 |