24/7 Bereikbaar op

040 2044788

Openingstijden


Maandag t/m vrijdag
08.30 - 20.00 uur
Zaterdag
09.30 - 15.30 uur
Zondag
13.30 - 14.00 uur

Op vakantie met uw huisdier

GRATIS Vakantiecheck

Gaat u lekker een aantal weken op vakantie of een weekendje weg? Dan is het verstandig om tijdig te bedenken wat u met uw huisdieren doet.ls Indien gewenst  doen wij een gratis vakantiecheck bij uw dier. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak


Gaat u naar het buitenland of blijft u in Nederland? Neemt u de hond of kat mee of niet? En regelt u dan een oppas of een pension? Vragen om vroeg genoeg van tevoren een antwoord op te hebben zodat u tijdig de nodige maatregelen kunt treffen. Alleen zo gaat u onbezorgd op reis.

Naar het buitenland met hond, kat of fret

Gaat u met uw hond, kat of fret naar het buitenland informeert u dan tijdig (liefst enkele maanden van te voren) naar de specifieke invoereisen van het land. U kunt hiervoor natuurlijk ook terecht bij een van onze assistentes, wij helpen u graag op weg!

Alle honden,katten en fretten die de grens over gaan dienen in ieder geval:
•In bezit te zijn van een officieel Europees dierenpaspoort
•Een geldige rabiës(hondsdolheid)vaccinatie ontvangen te hebben (minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven, bij hervaccinatie binnen drie jaar vervalt de minimale eis van 21 dagen).
•Gechipt te zijn. Let op; tatoeagenummers zijn niet meer geldig!

Let op!
Voor een aantal landen worden aanvullende eisen gesteld. Op de website van het LICG vindt u een overzicht van de "Invoereisen per land" (op alfabetische volgorde) en de meest actuele eisen omtrent reizen in het buitenland. Stelt u zich minimaal een maand voor vertrek op de hoogte van de specifieke eisen van een land. Sommige landen buiten Europa zoals Australie eisen een bloedonderzoek naar de afweer tegen hondsdolheid. In dat geval moet u minimaal 6 maanden voor vertrek beginnen met de voorbereidingen.

Teken, hartworm en zandvliegen

 

Afhankelijk van het gebied waar u naar toe gaat is het verstandig te beschermen tegen hartwormen, teken en zandvliegjes die ernstige ziekten kunnen overbrengen. Wij adviseren u graag over de beste middelen of combinatie van middelen voor uw huisdier.

Meer informatie kunt u onderstaande video bekijken:

https://youtu.be/5g21BKDmJqQ

 

 

Dierenkliniek Dommelen | Kerkakkerstraat 11 | 5551 TC Dommelen | Tel: 040-2044788 |